Een van Europa’s oudste banken lanceert Stablecoin op Stellar

Een van Europa’s oudste banken lanceert Stablecoin op Stellar

  • Een van de oudste banken van Europa heeft met Bitbond samengewerkt om een stabiele munt te creëren.
  • EURB, een door de bank gesteunde stablecoin, zal op het Stellar-netwerk draaien.
  • Stellar positioneert zich als een oplossing voor stablecoins en mogelijk Central

Wil je meer weten? Word lid van onze Telegramgroep en krijg handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

Bitbond en Bankhaus von der Heydt hebben een Euro stablecoin uitgegeven met de naam EURB. De nieuwe Bitcoin Rush stallenmunt zal werken op het Stellar netwerk. Zijn de Europese banken en landen klaar om crypto te ondersteunen?

Een van de oudste banken van Europa, Bankhaus von der Heydt (BVDH), heeft een Euro-startmunt (EURB) uitgegeven. In samenwerking met Bitbond zegt de financiële instelling dat dit de eerste door een bank gesteunde eurostabiliteitsobligatie in zijn soort is. Het zal draaien op het Stellar netwerk.

Stellar’s token, Lumens (XLM), heeft zijn technologie als een meer onafhankelijke versie van Ripple’s XRP gegooid. Het is van plan een netwerk te worden waarop grote transacties over de hele wereld worden verstuurd.

Maar ondanks het feit dat het een non-profit alternatief voor XRP is, heeft Stellar de banken in de watten gelegd. Sommigen geloven dat het bedrijf van plan is het netwerk te zijn waar alle landen hun Central Bank Digital Currencies (CBDC) op zullen zetten, zodra ze klaar zijn voor de lancering.

De samenwerking tussen Bitbond, Duitslands grootste crypto-bewaardienst, BVDH, en Stellar past in dit verhaal. Door het hosten van een Euro stablecoin kan Stellar zijn potentiële nut als CBDC-platform aantonen.

Banken in de mix brengen

Terwijl BVDH (opgericht in de 18e eeuw) zich van oudsher richtte op institutionele klanten en de behoefte aan veilige transacties, heeft het zich pas recentelijk verdiept in Digital Ledger Technology (DLT). Bitbond leverde zijn tokenisatietechnologie, die blijkbaar genoeg indruk maakte op BVDH om deze over te nemen.

In een persbericht zei Bitbond CEO Radoslav Albrecht:

„Bitbond werkt al sinds 2019 samen met Stellar, toen we de allereerste tokenization security uitgaven die erkend werd door de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin), de financiële toezichthouder voor Duitsland.“

Bitbond creëerde een speciaal platform voor gebruik door BVDH. Het omvat de mogelijkheid om nieuwe munten te verbranden en te slaan. Op dezelfde manier kan de technologie de aankoop van stabiele munten van traditionele bankrekeningen vergemakkelijken.

Stellar zei dat de EURB stablecoin zowel door BVDH-klanten als door derden gebruikt kan worden. Voorlopig is het nut ervan in de eerste plaats gelegen in de afwikkeling van digitale overdrachten op de keten.
Suite Succes

Albrecht zei dat de implementatie van deze technologie de Bitbond tech suite (die zorgt voor asset custody en tokenization) heeft „voltooid“.

De EURB-munt zal 1:1 in stablecoins worden gedekt. Terwijl de technologie op dit moment alleen nog maar schikkingen op de keten ondersteunt, is BVDH van plan om verder te gaan met de tokenisatiediensten voor andere grote klanten.

Technologie zoals deze heeft de laatste tijd een opmerkelijke belangstelling gekregen in de race om CBDC’s te ontwikkelen. China heeft met succes een digitale yuan getest en kleinere landen zoals de Bahama’s hebben hun eigen versies gelanceerd.

Met de groei van CBDC’s willen bedrijven als Stellar de infrastructuur opbouwen waarop de digitale valuta’s zijn gebouwd. Of elke CBDC zijn eigen blokketen zal creëren of gebruik zal maken van bestaande technologie blijft onduidelijk. Het landen van een klant als de Amerikaanse Federal Reserve zou echter een zegen zijn voor elk bedrijf.