Bitcoin op Exchanges Hits Two Year Low, HODLers in Control

Bitcoin wordt geaccumuleerd, wat aangeeft dat er binnenkort een nieuwe stierenrennen aan de horizon kan komen.

De Bitcoin die op de beurs werd gehouden, bereikte deze maand een dieptepunt van twee jaar, volgens de gegevens van Santiment. Een massale uitstroom van BTC van de beurzen is een teken van accumulatie en duidt op een positieve perceptie van de cryptocrisis door de beleggers.

Fundamentele aspecten van de ontwikkeling van Bitcoin

Bitcoin zit al meer dan een maand vast tussen de $8.500 en $9.900, tot groot verdriet van de handelaren.

Als we kijken naar de leveringsgegevens van Bitcoin Loophole, dan kan deze range-gebonden prijsactie een bijproduct zijn van massale accumulatie achter de schermen.

Wanneer Bitcoin de beurzen verlaat, zijn het meestal beleggers die hun nieuw aangekochte aandelen in hun niet-bewaardersportefeuille opnemen.

Meer belangrijke spelers bewegen de prijs van BTC langzaam binnen een bepaalde bandbreedte, waarbij ze munten van verkopers op verschillende niveaus verzamelen.

De hoeveelheid Bitcoin die op de gecentraliseerde beurzen wordt aangehouden is sinds mei 2018 niet meer zo laag geweest. BTC op de beurzen is met 40% gedaald ten opzichte van het record van februari 2020.

Korte termijn prijsactie zou in beide richtingen kunnen schommelen, maar er is een accumulatief spel gaande van zowel particuliere als institutionele beleggers.

Deze trend moet worden gevolgd naast de prijs van BTC.

Hoewel het zeker is dat Bitcoin wordt geaccumuleerd, kan de tegenwind van de macro’s het sentiment met betrekking tot het digitale activum op elk moment veranderen. De accumulatie kan zich omkeren naar de distributie terwijl de munten terugvloeien naar de beurzen om te worden verkocht.

Dit is precies wat er op 13 maart gebeurde, toen BTC in één dag 40% crashte.